Барбара Клем запечатва Лагерфелд и Клаудия Шифър Изложба с фотографии на

...
Барбара Клем запечатва Лагерфелд и Клаудия Шифър Изложба с фотографии на
Коментари Харесай

Откриват изложба с целувката на Брежнев и Хонекер

Барбара Клем запечатва Лагерфелд и Клаудия Шифър

 

Изложба с фотографии на Барбара Клем, фотографката, уловила целувката в уста сред водачите на Съюз на съветските социалистически републики и Германска демократична република Леонид Брежнев и Ерих Хонекер, ще бъде показана в Софийската градска изложба. Експозицията Барбара Клем. Светлина и мрачевина ще бъде открита на 20 септември и ще може да бъде прегледана до 20 октомври.

 

Клем се подрежда измежду най-изявените хроникьорки на модерна Германия. Гостуващата галерия показва над 120 черно-бели фотографии в региона на политиката, културата и стопанската система, основани преди и след обединяването на Източна и Западна Германия.

 

Клем запечатва едни от най-емблематичните фрагменти на нашето време: модерни немски политици като Хелмут Кол, Вили Бранд и Ангела Меркел, едни от най-известните персони от света на изкуството, културата и модата като Анди Уорхол, Йозеф Бойс, Клаудия Шифър и Карл Лагерфелд.

 
По време на дългогодишната си работа в националния ежедневник Франкфуртер Алгемайне Цайтунг – първо на свободна процедура като фотожурналист, а след това като един от най-ценените фотографи на изданието, Клем снима за ресори изкуство, просвета и политика.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР